Gastouderopvang 't Warme Nest

Over de gastouderopvang

Bent u op zoek naar een kleinschalige, liefdevolle opvang voor uw kind(eren) van 0-4 jaar? Dan bent u bij ‘t Warme Nest aan het goede adres.

Gastouderopvang 't Warme Nest is gevestigd in de wijk Fascinatio te Capelle aan den IJssel en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en gelegen nabij uitvalswegen.

Ritme is belangrijk in de omgang met kinderen. Het leven zit vol ritme. Ritme en beweging versterken het geheugen. Het geeft houvast, veiligheid en herkenning. Meer over de dagindeling en vaste rituelen vindt u onder het kopje dagindeling.

Ook werk ik met seizoenen en jaarfeesten, zoals Pasen en Kerst. We doen samen activiteiten en ik pas het speelmateriaal aan. We bespreken dit samen in de groep.

Gastouderopvang ’t Warme Nest biedt opvang in een aparte ruimte. Deze ruimte is zo ingericht, dat de ontwikkeling van kinderen optimaal wordt gestimuleerd. Er is een volledig ingerichte keuken waardoor we soms ook onze eigen broodjes voor de lunch kunnen bakken. Er wonen ook twee cavia’s, deze moeten elke dag gevoerd en geknuffeld worden.

De tuin met voldoende speelruimte is volledig afgezet. De kinderen kunnen hier heerlijk buitenspelen. We gaan elke dag naar buiten en zullen ook regelmatig uitstapjes gaan maken naar bijvoorbeeld het park of de kinderboerderij.

Over Miranda

Na het afronden van mijn opleiding in 1996 ben ik gelijk aan het werk gegaan op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Hierdoor heb ik inmiddels 25 jaar ervaring in het werken met kinderen.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen heb ik al vele cursussen gevolgd en heb ik er in 2017 voor gekozen om een hbo-opleiding te volgen. De opleiding Adpem (pedagogisch educatief medewerker) heb ik in 2019 afgerond. Ik ben in het bezit van EHBO-diploma. Deze wordt elk jaar herhaald.

Mijn visie

Het doel van gastouderopvang ’t Warme Nest is het bieden van een kleinschalige, persoonlijke en actieve kinderopvang. Waar respect voor mens, dier en natuur belangrijk is. Gastouderopvang ´t Warme Nest wil een plek zijn waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Bij ´t Warme Nest is elk kind uniek en mag hij of zij zijn eigen gedachtegang hebben en wordt hij/zij gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Een vertrouwde plek waar u uw kind met een gerust hart achter kunt laten.

Ritme is belangrijk in de omgang met kinderen. Het leven zit vol ritme. Ritme en beweging versterken het geheugen. Het geeft houvast, veiligheid en herkenning. Typisch voor de dagindeling is dat alles volgens een vast patroon en vaste rituelen verloopt, bijvoorbeeld altijd op dezelfde manier samen eten en drinken.

De dagindeling

7:00-9:30 Kinderen worden gebracht, papa en/of mama uitzwaaien bij het raam, eventueel ontbijten
9:30-10:00 Vrij spel, zoals knutselen, kleien, met de blokken bouwen of rijden met de auto’s
10:00 Samen de tafel dekken en aan tafel, goedemorgen liedje zingen en de dag bespreken. Daarna gaan we lekker fruit eten.
10:30-11:00 We ruimen de tafel samen op en daarna gaan we de cavia’s ook groente en fruit geven.
11:00-12:00 We maken een uitstapje naar het park of de kinderboerderij. Misschien moeten we nog even langs de bakker om wat voor de lunch te kopen. Wanneer dit niet uitkomt met het ritme van de baby’s spelen we in de tuin of bakken we zelf wat lekkers voor bij de lunch en maken we in de middag een uitstapje.
12:00-12:30 Samen de tafel dekken, liedjes zingen en dan lekker lunchen.
12:30-13:00 Samen de tafel opruimen. De kinderen die nog slapen gaan naar bed.
13:00-15:00 De kinderen die nog slapen zijn aan het slapen. Voor de kinderen die wakker zijn is het ook belangrijk om deze twee uurtjes een beetje rust te nemen om alle opgedane ervaringen van de ochtend te verwerken. Ik doe daarom een rustige activiteit met de kinderen zoals knutselen of een boekje lezen. Ze krijgen ook de kans om lekker zelf tot spel te komen met bijvoorbeeld de blokken, in de poppenhoek of met de auto’s.
15:00-15:30 Alle kinderen zijn weer wakker en we gaan weer aan tafel voor wat drinken, fruit, cracker of een koekje.
15:30-17:00 We ruimen samen alles op. Daarna lekker naar buiten, vrij spelen of nog een uitstapje maken.
17:00-18:00 We eten nog wat rauwkost en/of een stukje fruit. Dan sluiten we de dag af en worden de kinderen opgehaald.

 

De voordelen

  • Vaste verzorgster, daardoor rust, stabiliteit en vertrouwen
  • Huiselijke sfeer
  • Kleinschalig, dus meer aandacht voor uw kind
  • Kleinere groepen, hierdoor wordt uw kind minder vaak ziek
  • Erkende opvang
  • Goede kwaliteit, periodieke controles door de GGD
  • Flexibel
Over de gastouderopvang
© Copyright 2021 - Gastouderopvang 't Warme Nest KvK nr. 82798753 0000